Επιτυχής η εκπαίδευση οδηγών του ομίλου TEDRA για την οδική ασφάλεια

Ο  όμιλος TEDRA σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», διοργάνωσε και πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα  “AVENUE for Traffic Safety” για τους οδηγούς οχημάτων – μηχανημάτων του ομίλου TEDRA. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο στην παραγωγική μονάδα του ομίλου, FERTECH PRODUCTION, στο Πλατύ Ημαθίας.

Στόχος της εκπαίδευσης  ήταν η ευαισθητοποίηση των οδηγών για την οδική ασφάλεια με σκοπό τη μείωση/εξάλειψη και αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων. Ειδικότερα, μέσω της θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης, οι οδηγοί ενημερώθηκαν για τους κινδύνους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι, αλλά και για τους τρόπους βελτίωσης της ικανότητας προσαρμογής τους στις εκάστοτε συνθήκες, τους τρόπους μείωσης τροχαίων συμβάντων, καθώς και για τις συνθήκες και τις επιπτώσεις των ατυχημάτων.

Με την χρήση εκπαιδευτικού προσομοιωτή οδήγησης, προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουσης με ζώνη και διαδραστικών δραστηριοτήτων, όπως δραστηριότητα απόσπασης προσοχής και χρήσης γυαλιών προσομοίωσης μέθης, οι οδηγοί βίωσαν την εμπειρία δυσμενών συνθηκών, που στόχο είχαν την ενίσχυση της αντίληψης και της εγρήγορσης, καθώς και την ανάδειξη τρόπων αντιμετώπισης των συνθηκών αυτών υπό πραγματικές συνθήκες.

Από το 2018, ο όμιλος TEDRA είναι πιστοποιημένος με το διεθνές πρότυπο ISO 39001:2012 «Σύστημα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας» μεριμνώντας για την συνεχή ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού του.

Previous

Εγκαίνια του Κέντρου Πολιτιστικών Δράσεων στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου Αγίου Κωνσταντίνου,  Δ. Καμένων Βούρλων

Next